Ricky van Wolfswinkel gaat FC Basel na dit seizoen verlaten. De 31-jarige spits maakt woensdagavond bekend dat hij in de Zwitserse bekerfinale voor het laatst in actie komt voor de club.

"Een vervelend bericht: ik wil jullie allemaal laten weten dat mijn tijd bij FC Basel er na de bekerfinale van zondag op zit", schrijft Van Wolfswinkel op Instagram. "Mijn focus ligt nu vooral op de bekerfinale van dit weekend."

Van Wolfswinkel beschikt over een aflopend contract bij FC Basel. Hij maakte drie jaar geleden de overstap van Vitesse naar de Zwitserse club, waarmee hij vorig seizoen al de nationale beker veroverde.

Komende zondag neemt de tweevoudig Oranje-international het in de bekerfinale op tegen BSC Young Boys. In de halve eindstrijd leverde hij afgelopen dinsdag met twee doelpunten en een assist een belangrijke bijdrage aan een 6-1-overwinning op FC Winterthur.

Van Wolfswinkel lang uit roulatie door hersenaandoening

Van Wolfswinkel miste een groot deel van dit seizoen door een hersenaandoening, die vorig jaar augustus bij hem werd vastgesteld. Hij werd met succes geopereerd en maakte in februari zijn rentree bij Basel, maar dat kreeg geen spoedig vervolg.

Er werd geconstateerd dat zijn bloed trager door het lichaam stroomde dan normaal, waardoor hij uit voorzorg vier weken aan de kant moest blijven. Vanwege de coronapandemie kon hij uiteindelijk pas medio juni weer een wedstrijd spelen.

In totaal speelde Van Wolfswinkel 72 officiële wedstrijden voor Basel, waarin hij dertig doelpunten maakte. Dit seizoen kwam hij tot zes optredens in de Zwitserse Super League en scoorde hij eenmaal.

Het is nog onduidelijk voor welke club Van Wolfswinkel volgend seizoen zal uitkomen, maar de kans op een terugkeer naar de Eredivisie lijkt groot. Zo liet technisch directeur Jordy Zuidam van zijn oude club FC Utrecht onlangs weten dat hij contact heeft gehad met de aanvaller.