FC Barcelona heeft een dag na het ontslag van technisch directeur Éric Abidal al een opvolger gevonden. Ramón Planes, de assistent van de voormalige linksback, krijgt vanaf nu de leiding.

Abidal moest dinsdag het veld ruimen bij FC Barcelona als gevolg van de reorganisatie van de club. De Spaanse topclub kondigde maatregelen aan na de blamerende 8-2-nederlaag tegen Bayern München in de kwartfinales van de Champions League.

Overigens beweerde voorzitter Josep Maria Bartomeu dinsdagavond in gesprek met Barca TV dat Abidal uit zichzelf besloot op te stappen. De veertigjarige Fransman was sinds juni 2018 de technisch directeur van Barcelona.

De 52-jarige Planes werd twee jaar geleden tegelijkertijd met Abidal aangesteld. De Spanjaard was eerder directeur bij onder meer Getafe, Rayo Vallecano en Espanyol. Het is niet bekend voor hoeveel jaar Planes tekent als technisch directeur.

Het vertrek van Abidal was niet de enige personeelswijziging bij Barcelona na de blamage tegen Bayern. Trainer Quique Setién werd maandag ontslagen en wordt opgevolgd door Ronald Koeman, die woensdag officieel wordt gepresenteerd.