Calvin Stengs heeft maandag de groepstraining bij AZ hervat. De 21-jarige aanvaller hoopt op tijd fit te zijn voor het duel met Viktoria Plzen in de tweede voorronde van de Champions League.

Stengs miste vanwege een spierblessure de hele voorbereiding van de Alkmaarders tot nu toe. Zonder de aanvaller gingen oefenduels met KRC Genk, FC Utrecht, PEC Zwolle en AS Monaco verloren en werd er gewonnen van Lille.

Donderdag speelt AZ nog een oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Dat duel lijkt nog te vroeg te komen voor Stengs, al stelde AZ-coach Arne Slot dat dat geen probleem hoeft te zijn.

"Calvin is wel een speler die, met zijn basisniveau, zonder een goede voorbereiding verrassende en beslissende dingen kan doen in het veld", aldus de oefenmeester van de Alkmaarders zaterdag na de 2-0-nederlaag tegen Monaco.

Het duel tussen AZ en Viktoria Plzen wordt 26 augustus gespeeld in Alkmaar. Omdat de lichtinstallatie van het AFAS Stadion nog niet goed werkt, wordt er al om 16.30 uur afgetrapt.

Vanwege het drukke programma na de coronapauze, gaan alle confrontaties in de tweede voorronde van de Champions League over één wedstrijd.