De Schotse overheid heeft dinsdag gedreigd het voetbalseizoen voorlopig stil te leggen. Voor de derde keer in korte tijd is een speler de fout in gegaan door de coronaregels te overtreden.

Ditmaal gaat het om Celtic-linksback Boli Bolingoli, die recent naar Spanje afreisde en bij terugkomst tegen de voorschriften in niet in quarantaine ging. Eerder werd zijn ploeggenoot Leigh Griffiths al gewaarschuwd nadat hij een feestje organiseerde.

Bovendien werd St. Johnstone-Aberdeen onlangs afgelast nadat twee spelers van Aberdeen het coronavirus bleken te hebben opgelopen bij het bezoek aan een kroeg, waar ze met zes teamgenoten waren.

"We zijn in gesprek met het bestuur van de betreffende voetbalclubs en de voetbalbond om de feiten in kaart te brengen", meldt de Schotse overheid dinsdag in een verklaring.

"Als wordt vastgesteld dat er sprake is van een ernstig incident, waarbij protocollen zijn geschonden en de volksgezondheid in gevaar is gebracht, hebben we geen andere keus dan te overwegen de competitie te onderbreken."

Celtic-verdediger Boli Bolingoli vorige maand in actie tijdens een oefenduel met OGC Nice. (Foto: Pro Shots)

Wedstrijden van Celtic en Aberdeen uitgesteld

Bolingoli testte vooralsnog net als zijn ploeggenoten bij Celtic negatief op het virus. "Hoewel dit voor alle betrokkenen een opluchting is, maakt dit de ernst en de dwaasheid van de actie van de speler niet minder erg", zegt Celtic op de eigen website.

Desondanks heeft de organisator van de Schotse Premier League, de SFPL, op advies van de overheid al wel de komende twee wedstrijden van Celtic en ook Aberdeen uitgesteld, om zo het risico op besmettingen te verkleinen.

Het gaat om St. Mirren-Celtic, Aberdeen-Hamilton Academical (beide stonden voor dinsdagavond op het programma) en de onderlinge ontmoeting tussen Celtic en Aberdeen van zaterdag.