KVC Westerlo promoveert niet naar de Jupiler Pro League, het hoogste niveau in het Belgische voetbal. De club verloor donderdag de rechtszaak tegen competitieorganisator Pro League en voetbalbond KBVB.

Westerlo stond bovenaan in de Eerste Klasse B (het tweede niveau) toen het seizoen in maart voortijdig werd beëindigd vanwege de coronacrisis en zag periodewinnaars OHL en Beerschot Wilrijk er met promotie vandoor gaan.

De 'Kemphanen' vonden dat ze evenveel aanspraak maakten op een plek in de Jupiler Pro League als de verliezer van de promotiefinale (OHL), aangezien nergens in de statuten staat dat die recht zou hebben op promotie als er een tweede ploeg promoveert.

Westerlo stapte daarop naar de rechter en eiste dat de start van het nieuwe seizoen zou worden uitgesteld tot er duidelijkheid is. De rechter oordeelde dat de Pro League en de KBVB niet fout hebben gehandeld, waardoor Westerlo actief moet blijven in 1B.

Waasland-Beveren, dat laatste stond in de Jupiler Pro League, vocht vorige week wel met succes degradatie naar 1B aan. Dat leidde ertoe dat de Jupiler Pro League van zestien naar achttien clubs gaat.

Het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League begint komend weekend al. Er mag ook worden gevoetbald in Antwerpen en omgeving, hoewel de coronamaatregelen daar zijn aangescherpt.

Bekijk het programma in de Jupiler Pro League