Gareth Bale en James Rodríguez zitten niet in de wedstrijdselectie van Real Madrid voor de Champions League-return in de achtste finales tegen Manchester City van vrijdag. Trainer Zinédine Zidane heeft de Welshman en de Colombiaan niet nodig.

De 31-jarige Bale kwam in 2013 nog voor 100 miljoen euro over van Tottenham Hotspur, maar de buitenspeler heeft geen goed huwelijk met trainer Zidane. Bale zat de laatste La Liga-wedstrijden zonder speelminuten op de bank en maakte een ongeïnteresseerde indruk.

Bij de laatste competitiewedstrijd tegen Leganés werd Bale ook al buiten de selectie gelaten. Volgens diverse Spaanse media was dat op verzoek van de linkspoot zelf.

Ook de 29-jarige Rodríguez zal niet in actie komen tegen Manchester City. De spelmaker, die dit seizoen ook weinig werd ingezet door Zidane, zou op het punt staan om een transfer te maken naar stadgenoot Atlético Madrid.

Real Madrid moet het tegen Manchester City ook doen zonder Sergio Ramos. De aanvoerder is geschorst, maar reist wel met de selectie mee naar Engeland. Mariano Díaz ontbreekt eveneens. De 27-jarige Spaanse Dominicaan raakte onlangs besmet met het coronavirus.

Manchester City-Real Madrid begint vrijdag om 21.00 uur. De Engelsen hadden eind februari het heenduel in Madrid met 1-2-gewonnen.

Bekijk het programma en de uitslagen in de Champions League