Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Jürgen Locadia

Cincinnati mede door missers Locadia uitgeschakeld op MLS-toernooi

Trainer Jaap Stam is er woensdag niet in geslaagd om met FC Cincinnati de kwartfinales van het toernooi in de Major League Soccer (MLS) te bereiken. Mede door twee missers van Jürgen Locadia werd er verloren van Portland Timbers.
Door NU.nl

Nadat de wedstrijd in Orlando 1-1 eindigde, moesten strafschoppen de beslissing brengen. In die serie was oud-PSV'er Locadia met een zwakke inzet een van de twee Cincinnati-spelers die misten. Siem de Jong scoorde wél vanaf de stip.

Vlak voor het einde van de reguliere wedstrijd had Locadia, die eerder uit een penalty voor de gelijkmaker had gezorgd, de winnende treffer op zijn schoen. Op aangeven van De Jong raakte hij de bal vlak voor de doellijn echter totaal verkeerd.

Stam begon zijn Amerikaanse periode eerder deze maand met een kansloze 0-4-nederlaag tegen Columbus Crew. Daarna volgden zeges op Atlanta United (0-1) en New York Red Bulls (2-0).

Kenneth Vermeer haalde met Los Angeles FC wél de kwartfinales. De oud-keeper van Ajax en Feyenoord was met zijn ploeg met 1-4 te sterk voor Seattle Sounders FC. De andere kwartfinalisten van het MLS is Back Tournament zijn Philadelphia Union, Sporting Kansas City, Orlando City, San Jose Earthquakes, Minnesota United en New York City FC.

De 48-jarige Stam is in de Verenigde Staten bezig aan zijn vierde klus als hoofdtrainer. De voormalige topverdediger had eerder Reading, PEC Zwolle en Feyenoord onder zijn hoede.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Voor de gebruikers van de app: tik op bovenstaande tweet om de misser van Jürgen Locadia vlak voor de doellijn te zien.


Lees meer over:

Jaap StamMLSJürgen LocadiaVoetbalFC Cincinnati

Aanbevolen artikelen