Het Major League Soccer-duel tussen Toronto FC en DC United is zondag vlak voor de aftrap uitgesteld, omdat twee spelers (mogelijk) positief hebben getest op het coronavirus.

MLS publiceerde om 14.46 uur Nederlandse tijd, 14 minuten voor de geplande begintijd, een verklaring dat de vierde wedstrijd van het MLS is Back Tournament naar een nieuwe datum zal worden verplaatst.

"Volgens het protocol worden clubs een dag voor elke wedstrijd getest", meldde de MLS. "De testen van gisteren bij Toronto FC en DC United leverden een in eerste instantie niet bevestigd positief resultaat op bij één speler en een onduidelijk resultaat bij een andere speler."

De positieve test is bij een DC United-speler en de nog onduidelijke test was bij een speler van Toronto FC. Volgens het protocol moesten beide teams zondagochtend opnieuw worden getest. Omdat de wedstrijd al om 9.00 uur lokale tijd zou beginnen, kon de MLS niet anders dan het duel uitstellen.

De Amerikaanse voetbalcompetitie koos voor een hervatting van het seizoen in Disney World in Orlando, waar onder strenge veiligheidsmaatregelen een toernooivorm wordt gespeeld tot en met 11 augustus.

Eerder werden FC Dallas en Nashville SC vanwege meerdere positieve gevallen uitgesloten van deelname aan het MLS is Back Tournament.