Het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz en Daley Sinkgraven speelt bij een overwinning op Rangers FC tegen Internazionale op Getafe in de kwartfinales van de Europa League. Dat heeft de loting vrijdag uitgewezen.

Bayer Leverkusen won in Schotland met 1-3 en heeft daarom goede papieren om de kwartfinales te bereiken. Internazionale en Getafe hebben - net als Sevilla en AS Roma - nog geen heenduel afgewerkt en spelen één duel in Duitsland voor een ticket voor de kwartfinales.

De winnaar van Sevilla (met Luuk de Jong) tegen AS Roma (Justin Kluivert) neemt het in de kwartfinales op tegen Olympiacos of Wolverhampton Wanderers. Het heenduel in Griekenland eindigde in 1-1.

Verder werd de winnaar van LASK-Manchester United (0-5 in Oostenrijk voor United) gekoppeld aan de winnaar van Basaksehir (Eljero Elia) tegen FC Kopenhagen. De Turken wonnen in eigen huis het eerste duel met 1-0.

VfL Wolfsburg (Wout Weghorst) of Shakhtar Donetsk (de Oekraïners wonnen in Duitsland met 1-2) neemt het ten slotte op tegen Eintracht Frankfurt (Bas Dost en Jonathan de Guzman) of FC Basel (Ricky van Wolfswinkel). De Zwitsers wonnen in Duitsland al met 0-3.

Loting halve finales EL

  • Olympiacos/Wolverhampton of Sevilla/AS Roma tegen LASK/Manchester United of Basaksehir/FC Kopenhagen
  • Bayer Leverkusen/Rangers of Internazionale/Getafe tegen VfL Wolfsburg/Shakhtar Donetsk of Eintracht Frankfurt/FC Basel

Bayer Leverkusen zette in Schotland al een grote stap naar de kwartfinales. (Foto: Pro Shots)

Achtste finales op 5 en 6 augustus

De resterende wedstrijden in de achtste finales van de Europa League - los van Internazionale-Getafe en Sevilla-AS Roma - worden nog wel gespeeld in het stadion van de thuisspelende club en staan gepland op 5 en 6 augustus.

Net als in de Champions League zijn ook alle Europa League-duels zonder publiek. De kwartfinales (10 en 11 augustus), de halve finales (16 en 17 augustus) en de finale (21 augustus) vinden op Duitse bodem plaats: in Duisburg, Düsseldorf, Gelsenkirchen en Keulen. In die laatste plaats wordt de eindstrijd gespeeld.