Tottenham Hotspur moet het voorlopig zonder Eric Dier stellen. De Engelse voetbalbond schorst de middenvelder woensdag voor vier wedstrijden, omdat hij begin maart woedend de tribune op stormde om de confrontatie te zoeken met een fan.

Het incident deed zich voor na afloop van de FA Cup-wedstrijd van Tottenham Hotspur tegen Norwich City (verlies na strafschoppen) op 4 maart. De desbetreffende supporter zou de broer van Dier hebben beledigd, waarna de Engels international de tribune opging om verhaal te halen.

Tot een confrontatie kwam het uiteindelijk niet, omdat Dier werd tegengehouden door omstanders. Manager José Mourinho verdedigde hem nog wel op zijn persconferentie na de wedstrijd, maar de Engelse voetbalbond besloot Dier eind april toch aan te klagen.

De middenvelder stelde tijdens de zaak dat zijn actie ongepast, maar niet bedreigend was. De FA vindt dat dat laatste wel het geval is en geeft hem, naast een schorsing van vier wedstrijden, een boete van 40.000 Engelse pond (ruim 44.000 euro).

De straf voor Dier is een aderlating voor Mourinho, die de veertigvoudig international de laatste zes wedstrijden negentig minuten liet spelen. Dier kwam dit seizoen tot dusver tot 29 officiële duels, waarin hij twee assists gaf.

Door de vier wedstrijden schorsing mist Dier de ontmoetingen met Bournemouth (uit), Arsenal (thuis), Newcastle United (uit) en Leicester City (thuis). Hij is weer speelgerechtigd als nummer acht Tottenham op 26 juli in de laatste speelronde van de Premier League op bezoek gaat bij Crystal Palace.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League