Atlético Madrid heeft vrijdagavond de derde plek in La Liga verstevigd. De ploeg van trainer Diego Simeone werd thuis tegen Real Mallorca (3-0) geholpen door een penalty die mocht worden overgenomen.

Atlético kreeg na een klein half uur een strafschop nadat Aleksandar Sedlar Álvaro Morata had vastgehouden. De spits van de Madrilenen ging zelf achter de bal staan, maar zijn inzet werd gestopt door Mallorca-keeper Manolo Reina.

De videoscheidsrechter bepaalde echter dat de penalty moest worden overgenomen, waarschijnlijk omdat Reina net niet meer met een voet op de doellijn stond toen Morata schoot. Bij zijn tweede poging was het wel raak voor de aanvaller.

In de blessuretijd van de eerste helft maakte Morata er ook 2-0 van op aangeven van Marcos Llorente. Tien minuten voor tijd bepaalde aanvoerder Koke de eindstand met een van richting veranderd schot.

Atlético is nu bijna zeker van een Champions League-ticket. De voorsprong op nummer vijf Villarreal, dat nog vijf duels te spelen heeft, is acht punten. Real Mallorca staat achttiende en stevent af op degradatie.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van La Liga