Memphis Depay heeft woensdag een zeer succesvolle rentree gemaakt bij Olympique Lyon. De van een zware blessure teruggekeerde aanvaller was goed voor liefst vier doelpunten in een oefenwedstrijd tegen de amateurs van US Port Valais (12-0).

Memphis was in het duel achter gesloten deuren in Stade Camille Fournier in Évian-les-Bains verantwoordelijk voor de 1-0 (strafschop), de 4-0, de 8-0 en de 11-0 en leverde bovendien de assist bij de 2-0, de 3-0, de 9-0 en de 12-0. Hij maakte de negentig minuten vol.

De 26-jarige Memphis scheurde op 15 december zijn kruisband af en werkte hard tijdens zijn revalidatie met als doel het EK van deze zomer mee te maken met het Nederlands elftal. Hij lag op schema, maar het toernooi werd met een jaar uitgesteld vanwege de coronacrisis.

De Zuid-Hollander, die mogelijk deze zomer vertrekt, was in de tweede week van juni van de partij toen Lyon weer begon met trainen. De Franse topclub bereidt zich voor op de finale om de Coupe de la Ligue op 31 juli en het restant van de Champions League in augustus.

De Ligue 1 werd tot groot ongenoegen van Lyon voortijdig gestaakt door de uitbraak van COVID-19. 'OL' greep daardoor als nummer zeven naast Europees voetbal, maar maakt daar nog wel kans op via de opnieuw vastgestelde Coupe de la Ligue en de Champions League.

Lyon neemt het in de finale om de Coupe de la Ligue, die bezig is aan zijn laatste editie, op 31 juli op tegen Paris Saint-Germain en speelt halverwege augustus de return in de achtste finales van de Champions League tegen Juventus, waartegen een 1-0-voorsprong wordt verdedigd. De locatie is nog onbekend.