Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Na ontslag trainer Celades bij Valencia stapt ook technisch directeur op

Jasper Cillessen krijgt bij Valencia te maken met een nieuwe trainer en een nieuwe technisch directeur. De club uit de sinaasappelstad heeft coach Albert Celades maandag ontslagen als gevolg van tegenvallende resultaten.
Door NU.nl

Kort nadat die maatregel van clubeigenaar Peter Lim bekend werd, besloot technisch directeur César Sanchez op te stappen. De oud-doelman vervulde die functie pas sinds januari.

Ook verdediger Ezequiel Garay vertrekt bij de club. Het contract van de 33-jarige Argentijn loopt eind juni af en hij wil door alle onrust rondom de club ook niet bijtekenen tot het einde van het seizoen.

De 44-jarige Celades trad 11 september vorig jaar in dienst bij Valencia, waar de Spanjaard zijn landgenoot Marcelino opvolgde. Hij tekende destijds een contract tot medio 2021.

Onder leiding van Celades presteerde Valencia belabberd na de coronacrisis. Drie van de vijf wedstrijden gingen verloren en er werd slechts één overwinning geboekt.

De opgestapte technisch directeur César Sánchez. (Foto: Pro Shots)

Assistent-coach González tot einde van seizoen eindverantwoordelijke

Valencia is de huidige nummer acht van La Liga, wat betekent dat een ticket voor de Champions League ver weg is. Vorig seizoen eindigde de ploeg achter FC Barcelona, Atlético Madrid en Real Madrid nog als vierde.

Cillessen verloor dit seizoen onder Celades mede door een blessure korte tijd zijn basisplek, maar de keeper van het Nederlands elftal had zijn plaats in het elftal vrij snel weer terug.

Valencia wordt in de rest van het seizoen geleid door assistent-coach Voro González en gaat in de tussentijd op zoek naar een trainer voor het nieuwe seizoen.


Lees meer over:

ValenciaJasper CillessenLa LigaVoetbal

Aanbevolen artikelen