Het heeft er alle schijn van dat Leroy Fer bij Feyenoord blijft. Zowel het AD als Voetbal International meldt maandag dat de middenvelder en de club na lang onderhandelen akkoord zijn. Eric Botteghin, die ook een aflopend contract heeft, lijkt daarentegen voor een vertrek te staan.

Het behouden van Fer is een opsteker voor Feyenoord-trainer Dick Advocaat, die eerder deze maand al liet weten goede hoop te hebben dat de basisspeler zou bijtekenen. Details over het nieuwe contract zijn nog niet bekend.

Fer keerde vorig jaar zomer terug in De Kuip, waar hij zijn loopbaan in 2007 begon en tot de zomer van 2011 speelde. Vervolgens kwam de elfvoudig Oranje-international uit voor FC Twente, Norwich City, Queens Park Rangers en Swansea City.

Advocaat had ook goede hoop op een contractverlenging van Botteghin, maar de gesprekken tussen de 32-jarige centrale verdediger en Feyenoord zijn naar verluidt vastgelopen. Het betekent hoogstwaarschijnlijk dat hij transfervrij vertrekt.

Verder lijkt Feyenoord zich onder meer aanvallend te willen versterken; volgens VI maken de Rotterdammers werk van de komst van Christian Conteh, een twintigjarige aanvaller van Tweede Bundesliga-club FC St. Pauli.

Feyenoord, dat volgend seizoen uitkomt in de Europa League, verlengde vrijdag al het contract van Orkun Kökcü. Eerder deze maand werd Mark Diemers overgenomen van Fortuna Sittard.