FC Utrecht kan ook volgend seizoen beschikken over Justin Hoogma. De 22-jarige verdediger wordt voor het tweede jaar op rij gehuurd van Hoffenheim.

Afgelopen seizoen was Hoogma direct basisspeler bij FC Utrecht. De jeugdinternational miste bijna geen wedstrijd en kwam uit op 28 duels, waarin hij één doelpunt maakte.

"Hij heeft laten zien een meerwaarde te zijn met zijn voetballend vermogen, coaching en verdedigende kwaliteiten. We willen verder bouwen op hetgeen afgelopen seizoen is neergezet", zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht.

Hoogma maakte deel uit van de jeugdopleiding van FC Twente en debuteerde begin 2016 bij streekgenoot Heracles Almelo als prof. Anderhalf jaar later maakte hij een transfer naar Hoffenheim, waar hij zijn kans nog niet heeft gekregen.

Eerder op de dag maakte FC Utrecht al bekend dat ook verdediger Emil Bergström in de Domstad blijft. De Zweed, die afgelopen seizoen werd verhuurd aan FC Basel, verlengt zijn aflopende contract met twee jaar.