Het aantrekken van Arjen Robben heeft een positief effect op de verkoop van seizoenkaarten bij FC Groningen. De Eredivionist deed in de twee dagen na het nieuws dat de 96-voudig international terugkeert al ruim 2.500 seizoenkaarten van de hand.

Het totale aantal staat op 10.950. Verschillende vakken in het Hitachi Capital Mobility Stadion zijn uitverkocht. "Het nieuws van Robben heeft de seizoenkaartverkoop een enorme boost gegeven", meldt FC Groningen maandag in een update.

Direct nadat de club zaterdag bekendmaakte dat Robben is vastgelegd, ontstond er een run op seizoenkaarten. Het leidde ertoe dat de website van FC Groningen overbelast raakte.

De 36-jarige Robben sloot zijn glansrijke carrière vorig jaar zomer af bij Bayern München, maar kwam dus terug op zijn beslissing om te stoppen. FC Groningen is de club waar de aanvaller werd opgeleid en begin deze eeuw als prof debuteerde.

Robben is de tweede zomerse versterking voor FC Groningen, dat eerder verdediger Wessel Dammers van Fortuna Sittard aantrok. Diens ploeggenoot Mark Diemers leek ook bij de 'Trots van het Noorden' te gaan tekenen, maar hij koos uiteindelijk voor Feyenoord.

FC Groningen deelt beelden 'legendarische roadtrip' naar Robben
95
FC Groningen deelt beelden 'legendarische roadtrip' naar Robben