Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Rick van Drongelen

Jeugdinternational Van Drongelen lang aan de kant met gescheurde kruisband

Rick van Drongelen heeft zondag in de thuiswedstrijd van Hamburger SV tegen SV Sandhausen een zware blessure opgelopen. De Nederlandse jeugdinternational scheurde de voorste kruisband in zijn linkerknie en staat naar verwachting een half jaar aan de kant.
Door NU.nl

Van Drongelen kwam na een duel ongelukkig terecht en bleef kermend van de pijn op de grond liggen. Na behandeling kon de 21-jarige verdediger ondersteund door verzorgers het veld verlaten.

Bij onderzoek werd de ernst van de blessure snel duidelijk. De oud-speler van Sparta Rotterdam verwacht op korte termijn geopereerd te worden.

"Waarschijnlijk hier in Hamburg, omdat hier een goede specialist zit", zegt hij tegen het AD. "Hij heeft twee ploeggenoten van me ook geopereerd. Na die operatie ga ik met een tunnelvisie aan mijn herstel werken. Keihard werken, om zo snel mogelijk terug te zijn."

HSV verloor met 1-5. (Foto: Pro Shots)

HSV ook volgend jaar in Tweede Bundesliga

Van Drongelen beleefde sowieso een dramatische middag. Mede door een eigen doelpunt van de verdediger verloor HSV met 1-5 van SV Sandhausen, waardoor de play-offs om promotie/degradatie werden misgelopen. De Duitse club speelt daardoor ook volgend seizoen in de Tweede Bundesliga.

De zware blessure van Van Drongelen betekent ook slecht nieuws voor Jong Oranje. Nederland speelt in september tegen Wit-Rusland en Noorwegen in de kwalificatiereeks voor het EK-21 van 2021.

De selectie van bondscoach Erwin van de Looi ligt op koers om voor het eerst sinds 2013 een EK-ticket te veroveren.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

Hamburger SVJong OranjeRick van DrongelenVoetbal

Aanbevolen artikelen

NUjij-reacties


nujij comment 0 reacties