Arjen Robben kijkt erg uit naar zijn rentree bij FC Groningen. De 96-voudig international van Oranje maakte zaterdag zeer verrassend bekend dat hij zich richt op een terugkeer als voetballer bij de 'Trots van het Noorden'.

"De club kan in deze periode alle hulp gebruiken om goed door de coronacrisis te komen. Zelf heb ik ook meegedaan aan verschillende acties en daarnaast erover nagedacht wat ik nog meer zou kunnen doen voor onze FC", aldus Robben op de site van FC Groningen.

"De laatste weken heb ik veelvuldig overleg gehad met mensen binnen de club en misschien nog wel het meest geluisterd naar de actie van de supporters: 'Arjen, volg je hart!' Een terugkeer als speler van FC Groningen. Het begon te kriebelen en nu is het mijn missie."

De 36-jarige aanvaller, die zijn glansrijke loopbaan begin deze eeuw bij Groningen begon en vorig jaar bij Bayern München afsloot, houdt nog wel een slag om de arm.

"Of het lukt, weet ik nu nog niet. Wat ik wel weet, is dat het aan mijn inzet en motivatie niet zal liggen. Het is nu mijn droom om weer in het shirt van FC Groningen te spelen."

Na zijn eerste jaren bij FC Groningen kwam Robben uit voor PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern. Bij die laatste club hield hij zijn fitheid de laatste tijd op peil.

Arjen Robben kondigt rentree bij FC Groningen aan
94
Arjen Robben kondigt rentree bij FC Groningen aan