Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Abelardo

Spaanse hekkensluiter Espanyol is toe aan vierde trainer van het seizoen

Espanyol is toe aan de vierde trainer van het seizoen. De hekkensluiter van La Liga heeft Abelardo Fernández (foto), kortweg Abelardo, zaterdag ontslagen als gevolg van de slechte resultaten.
Door NU.nl

De vijftigjarige Abelardo, die jaren voor FC Barcelona speelde, wordt opgevolgd door de zeven jaar jongere Francisco Rufete. Rufete kwam tussen 2006 en 2009 voor Espanyol uit en speelde de meeste wedstrijden in zijn loopbaan voor Valencia.

Espanyol begon het seizoen met David Gallego aan het roer, die pas in juni vorig jaar was aangesteld. De Spanjaard moest begin oktober plaatsmaken voor zijn landgenoot Pablo Machin, die vlak voor Kerst alweer door Abelardo werd vervangen.

Het lijkt een vrijwel onmogelijke klus voor de nieuwe coach Rufete om Espanyol voor degradatie te behoeden. De tweede club van Barcelona staat laatste en heeft een achterstand van acht punten op de veilige zeventiende plek.

Er zijn nog negen speelrondes te gaan in La Liga. De eerstvolgende wedstrijd van Espanyol is zondag, wanneer koploper Real Madrid op bezoek komt.


Lees meer over:

EspanyolLa LigaVoetbal

Aanbevolen artikelen