Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Georginio Wijnaldum

Wijnaldum vindt langverwachte titel vooral mooi voor 'loyale' Liverpool-fans

Georginio Wijnaldum geniet volop van het behaalde kampioenschap met Liverpool. De middenvelder van Oranje is erg trots en vindt de titel vooral mooi voor de supporters van de club.
Door NU.nl

"Het is moeilijk om dit onder woorden te brengen, maar ik kan zeggen dat ik heel blij en vereerd ben dat ik deel uitmaak van dit team en deze club", zegt Wijnaldum tegen LFCTV, het clubkanaal van Liverpool.

"Het is echt mooi dat we de supporters dit kampioenschap kunnen geven. Ze hebben er zó lang op gewacht en ze bleven altijd trouw. Sinds ik hier ben, maar ook ver voor die tijd."

Liverpool wachtte sinds 1990 op een nieuwe titel en slaagde er dit seizoen met overmacht in om kampioen te worden. Een 2-1-nederlaag van concurrent Manchester City bij Chelsea betekende donderdagavond dat de club van Wijnaldum niet meer achterhaald kan worden.

"Als je zulke loyale supporters hebt, en je kunt ze een van de beste cadeaus geven, maakt dat het alleen maar mooier", aldus 29-jarige oud-speler van Feyenoord en PSV.

Na het verlies van City doken veel video's op van feestende supporters én spelers. De politie roept de fans op om zich ondanks de euforie over de eerste landstitel in dertig jaar aan de regels voor social distancing te houden.

Beeld uit video: Feest in Liverpool: fans en spelers vieren historische landstitel1:04
Afspelen knop

Feest in Liverpool: fans en spelers vieren historische landstitel

Feest in Liverpool: fans en spelers vieren historische landstitel


Lees meer over:

LiverpoolPremier LeagueGeorginio WijnaldumVoetbal

Aanbevolen artikelen