Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Manchester City

Mogelijk kampioensduel van Liverpool met City gewoon in Etihad Stadium

De kraker tussen Manchester City en Liverpool van volgende week donderdag in de Premier League wordt definitief gespeeld in het Etihad Stadium. De 'Reds' kunnen mogelijk dan de titel veiligstellen.
Door NU.nl

Er was twijfel of de wedstrijd gewoon zou worden gespeeld in het stadion van City. De plaatselijke politie is bang dat fans van beide clubs, die door de coronamaatregelen niet welkom zijn op de tribune, zich zouden verzamelen rondom het stadion.

Een gemeentelijk veiligheidsadviesorgaan vindt het echter niet nodig om de beladen ontmoeting af te werken op neutraal terrein, waardoor City en Liverpool op 2 juli om 21.15 uur tegen over elkaar staan in het Etihad Stadium.

Liverpool-manager Jürgen Klopp zag het al niet zitten om uit te wijken. "Misschien weet ik niet genoeg over de historie van het Engelse voetbal om me zorgen te maken, maar het stadion van City is vrij goed af te sluiten als dat nodig is", zei hij eerder.

Het is ook goed mogelijk dat Liverpool al voor de confrontatie tegen City zeker is van het eerste kampioenschap sinds 1990. Dat is het namelijk het geval als City donderdag niet weet te winnen op bezoek bij nummer vier Chelsea.

Liverpool won zelf maandag op eigen veld eenvoudig met 4-0 van Crystal Palace. De ploeg van Klopp heeft een immense voorsprong van 23 punten op City. Na Chelsea-City zijn er nog zeven speelrondes te gaan in de Premier League.


Lees meer over:

LiverpoolManchester CityPremier LeagueVoetbal

Aanbevolen artikelen

NUjij-reacties


nujij comment 0 reacties