Burnley heeft maandag afstand genomen van een vliegtuig dat voorafgaand aan het uitduel met Manchester City boven het Etihad Stadium vloog. Achter het vliegtuig hing een spandoek met daarop de tekst 'White Lives Matter Burnley'.

"Burnley Football Club veroordeelt met klem de acties van degenen die verantwoordelijk zijn voor het vliegtuig met daarachter het kwetsende spandoek", zo valt te lezen op de site van Premier League-club. "Het mag duidelijk zijn dat deze mensen nooit meer welkom zijn op Turf Moor."

De wedstrijden in de Engelse topcompetitie staan sinds de hervatting na de coronapandemie volledig in het teken van acties tegen racisme. Voor aanvang van de duels knielen de spelers en de namen op de shirts hebben plaatsgemaakt voor 'Black Lives Matter'.

Hoewel Burnley niks van het vliegtuig afwist, biedt de club wel excuses aan voor het incident. "We staan volledig achter het initiatief van de Premier League om Black Lives Matter te steunen."

"Als club zijn we trots op onze staat van dienst als het gaat om werken met mensen van alle afkomsten en religies. We willen ons oprecht verontschuldigen bij de Premier League, Manchester City en iedereen die heeft geholpen om Black Lives Matter te promoten."

Burnley verloor de wedstrijd tegen Manchester City met 5-0.

Een vliegtuig met daarop de tekst 'White Lives Matter Burnley' vloog maandag over het Etihad Stadium. (Foto: Getty Images)