Matthijs de Ligt heeft woensdag met Juventus naast de winst gegrepen van de Coppa Italia. De ploeg uit Turijn verloor in de finale achter gesloten deuren in Rome van Napoli na strafschoppen (2-4). Na negentig minuten was er niet gescoord (0-0).

Paulo Dybala (redding doelman Alex Meret) en Danilo (over) misten meteen de eerste twee penalty's van Juventus. Napoli faalde niet één keer vanaf elf meter. Oud-Ajacied Arek Milik verzilverde de laatste penalty. Er werd geen verlenging gespeeld.

In de reguliere speeltijd waren de beste kansen voor Napoli. Zo trof Lorenzo Insigne uit een vrije trap de paal, redde doelman Gianluigi Buffon knap op een inzet van Diego Demme en raakte Eljif Elmas in de blessuretijd uit een hoekschop ook de paal.

Juventus, met De Ligt negentig minuten op het veld, kon er niet veel tegenover stellen. De favoriet kreeg alleen in de openingsfase wat mogelijkheden, met de beste voor Cristiano Ronaldo, die recht in de handen schoot van Meret.

Cristiano Ronaldo baalt als een stekker van de verloren finale. (Foto: Pro Shots)

Napoli wint Coppa Italia voor zesde keer

Napoli won de Coppa Italia voor de zesde keer in de clubgeschiedenis en voor de eerste keer sinds 2014. Juventus is nog altijd recordhouder van het Italiaanse bekertoernooi met dertien eindzeges.

De eindfase van de Coppa Italia werd in een week tijd afgemaakt. Juventus en Napoli bereikten afgelopen weekend de finale dankzij een overwinning over twee wedstrijden op respectievelijk AC Milan en Internazionale.

De Serie A wordt komend weekend hervat na drie maanden stil te hebben gelegen door de coronacrisis. Juventus gaat met nog twaalf speelrondes voor de boeg aan kop met slechts één punt voorsprong op nummer twee Lazio. Napoli staat zesde.