De Major League Soccer (MLS) keert op 8 juli terug. De competitie wordt in een toernooivorm bij Walt Disney World in Florida afgemaakt.

Alle 26 clubs uit de MLS doen mee aan het toernooi. De clubs worden verdeeld over zes poules, waar zij zich kunnen plaatsen voor de knock-outfase. De winnaar van de finale, die op 11 augustus wordt gehouden, bemachtigt een ticket voor de CONCACAF Champions League in 2021.

"Op deze manier hebben we de mogelijkheid om alle 26 clubs in een gecontroleerde omgeving te laten spelen", zegt Don Garber, de grote baas van de MLS, woensdag op de site van de Amerikaanse competitie.

De MLS gaat alle spelers die meedoen aan het toernooi uitgebreid testen op het coronavirus. De wedstrijden zullen achter gesloten deuren worden afgewerkt. Ook de clubs uit de NBA maken het seizoen af in Walt Disney World.

MLS werkt aan programma's tegen racisme

Garber staat bij zijn aankondiging ook stil bij de vele demonstraties die in de Verenigde Staten gaande zijn na de dood van George Floyd. "Ons land is gefocust op kwesties van raciaal onrecht, ongelijkheid en geweld tegen zwarte mannen en vrouwen."

"Samen met onze eigenaren, spelers en staf zijn we bezig om zinvolle en impactvolle programma's op te zetten om deze problemen aan te pakken die onze samenleving al veel te lang hebben geplaagd."

De MLS werd in maart vanwege de uitbraak van COVID-19 al na twee speelronden stilgelegd. Met Frank de Boer (Atlanta United) en de onlangs gepresenteerde Jaap Stam (FC Cincinnati) zijn er twee Nederlandse trainers actief op het hoogste niveau in de Verenigde Staten.