De Premier League heeft alle clubs toestemming gegeven om in de komende weken onder strikte voorwaarden oefenwedstrijden te spelen. Daardoor kunnen ze zich beter voorbereiden op de hervatting van het seizoen over ruim twee weken.

Meerdere clubs deden onlangs een verzoek om oefenduels te mogen spelen en volgens The Telegraph en Sky Sports is er nu groen licht gegeven. Vorige week kregen de ploegen al toestemming om voor het eerst sinds maart weer met de hele groep te trainen.

Hoewel oefenwedstrijden straks toegestaan zijn, moeten de clubs zich wel aan strikte voorwaarden houden. Zo wordt het naar verluidt verboden om langer dan negentig minuten te reizen voor een vriendschappelijke ontmoeting en moeten spelers in hun eigen auto naar de locatie van het duel afreizen.

De spelers moeten bovendien hun wedstrijdtenue dragen vóór ze in de auto stappen, want kleedkamers blijven gesloten. De wedstrijden moeten worden geleid door coaches van de twee teams, omdat de officiële scheidsrechters vanwege de coronamaatregelen nog niet beschikbaar zijn.

De Premier League is de derde Europese topcompetitie die (achter gesloten deuren) wordt hervat. De Bundesliga had halverwege mei de primeur en de Spaanse La Liga volgt op 10 juni met de stadsderby tussen Sevilla en Real Betis.

In Engeland zijn Manchester City-Arsenal en Aston Villa-Sheffield United op woensdag 17 juni de eerste wedstrijden die worden ingehaald. In het daaropvolgende weekend wordt een volledige speelronde afgewerkt.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in de sportwereld in ons liveblog.