Telstar biedt zijn supporters voor komend seizoen geen seizoenkaart aan. Wel wordt het mogelijk om voor een klein bedrag losse tickets aan te schaffen. Daarmee is de club in de Keuken Kampioen Divisie de eerste profclub die toeschouwers wil gaan toelaten.

Door de 1,5 meterregel kan slechts een klein deel van het Rabobank IJmond Stadion gevuld worden.

Omdat er te weinig capaciteit is voor het huidige aantal seizoenkaarthouders, gaat Telstar met een clubcard werken. De aanschaf daarvan kost 63 euro, waarna voor 6,30 euro per wedstrijd losse kaarten gekocht kunnen worden.

De club uit de Keuken Kampioen Divisie houdt de Westtribune open voor sponsors, zodat de mensen die losse kaartjes kopen op de Oosttribune worden geplaatst. Telstar overweegt een tijdelijke tribune aan de noordzijde te plaatsen, om zo meer toeschouwers te kunnen verwelkomen.

Nog onduidelijk hoeveel fans Telstar kan toelaten

Het stadion van Telstar biedt normaal gesproken plaats aan 3.060 mensen. Afgelopen seizoen bedroeg het gemiddelde aantal toeschouwers 2.300.

De club weet nog niet hoeveel mensen het komend seizoen zal mogen toelaten. "Hier valt momenteel nog geen exact antwoord op te geven", meldt Telstar.

De ploeg van trainer Andries Jonker stond tiende in de Keuken Kampioen Divisie toen het seizoen in maart werd stilgelegd.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in de sportwereld in ons liveblog.