De Premier League heeft nog altijd last van het coronavirus. Bij de derde testronde hebben vier personen van drie verschillende clubs positief getest op COVID-19.

De Premier League maakt niet bekend om welke personen het gaat. Alle spelers en stafleden worden meerdere keren getest om te kijken of het verantwoord is om volgende maand de competitie te hervatten.

De overheid heeft daar inmiddels al toestemming voor gegeven - mits de wedstrijden zonder publiek worden gespeeld - en ook de clubs willen graag weer voetballen, ook omdat ze anders miljoenen euro's aan televisiegelden mislopen.

De clubs stemden eerder op de dag unaniem voor het hervatten van de groepstraining. De ploegen keerden 19 mei al terug op het veld, maar tot dusver mocht er alleen met kleine groepjes worden getraind en waren fysieke duels niet toegestaan.

Het toestaan van contacttrainingen wordt gezien als fase 2 in Project Restart. De Premier League streeft ernaar om op 12 juni verder te gaan met de competitie, maar dat lijkt krap te worden door de geringe voorbereidingstijd.

De vier nieuwe besmettingen zorgen mogelijk ook weer voor discussie. Een aantal spelers zien het niet zitten om binnenkort alweer te voetballen en weigeren zelfs te trainen. Bij de eerste en tweede testronde waren er ook al positieve gevallen, respectievelijk zes en twee.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in de sportwereld in ons liveblog.