Servië is vanaf 1 juni het eerste Europese land dat weer publiek verwelkomt bij voetbalwedstrijden, zo heeft de overheid woensdag bekendgemaakt. In Roemenië moeten spelers die op het veld spugen, vrezen voor zware sancties.

De toeschouwers die in Servië wedstrijden gaan bezoeken, moeten rekening houden met maatregelen. De supporters moeten minstens 1 meter bij elkaar vandaan zitten, waardoor de stadions slechts beperkt kunnen worden gevuld.

Alleen in Wit-Rusland, waar de competities nooit volledig werden stilgelegd, zijn ook toeschouwers aanwezig in de stadions. De Servische Superliga wordt dit weekend al hervat. Supporters zijn zaterdag en zondag nog niet welkom bij de wedstrijden.

In Servië zijn in totaal 240 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Ruim elfduizend personen zijn positief getest op COVID-19.

Roemeense voetbalbond kondigt zware straffen voor spugen aan

De Roemeense voetbalbond heeft aangekondigd zware straffen uit te delen voor spelers die op het veld spugen. Een speler die zich niet aan deze regel houdt, kan tot twaalf wedstrijden worden geschorst.

Het is de bedoeling dat de Liga 1 op 13 juni wordt hervat, maar de voetbalbond wacht nog op groen licht van de overheid. De wedstrijden zullen na de hervatting zonder publiek en met strenge maatregelen worden afgewerkt.

Zo moeten spelers zich thuis omkleden en moeten zij bij de warming-up 2 meter afstand van elkaar houden. In totaal mogen er maximaal 150 mensen aanwezig zijn in het stadion.

Griekenland en Zwitserland mogen competities hervatten

In Zwitserland en Griekenland mag er vanaf 6 juni weer betaald voetbal worden gespeeld. De Zwitserse voetbalclubs vergaderen vrijdag over de definitieve datum waarop de 24e speelronde van start moet gaan. FC Sankt Gallen gaat vooralsnog aan kop in Zwitserland.

In Griekenland waren de clubs al akkoord om de competitie af te ronden. De overheid heeft een akkoord gegeven om de Super League vanaf 6 juni te hervatten.

De Griekse competitie wordt vervolgd met de play-offs waarin zes ploegen strijden om de titel. Olympiakos gaat als koploper de eindfase in. De overige acht ploegen spelen een nacompetitie in de strijd tegen degradatie.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in de sportwereld in ons liveblog.