Willem II neemt deze zomer afscheid van Fernando Lewis. De Tilburgers verlengen het aflopende contract van de verdediger niet. VVV-Venlo verliest Johnatan Opoku, die gebruikmaakt van zijn transfervrije status.

Lewis speelde drie seizoenen voor Willem II. De 27-jarige Hagenaar kwam daarin tot 64 officiële wedstrijden. Hij is op dit moment herstellende van een zware knieblessure, die hij in augustus opliep tijdens het uitduel met Fortuna Sittard (2-3).

Daardoor had Lewis, die medio 2017 werd overgenomen van AZ, slechts een klein aandeel in de knappe vijfde plaats van Willem II in de Eredivisie. De club mag daardoor volgend seizoen meedoen aan de voorrondes van de Europa League.

"Graag was ik, nu ik weer volledig fit ben, de strijd aangegaan om samen met iedereen Europa in te gaan. Helaas heeft de club deze week besloten mijn contract niet te verlengen", zegt een teleurgestelde Lewis op de website van Willem II.

Johnatan Opoku juicht na een doelpunt voor VVV-Venlo. (Foto: Pro Shots)

Opoku is toe aan nieuwe uitdaging

VVV-Venlo moet het volgend seizoen stellen zonder Opoku. De dertigjarige Zutphenaar heeft de directie te kennen gegeven dat hij na vijf seizoenen wil vertrekken omdat hij toe is aan een nieuwe uitdaging.

Opoku verruilde medio 2015 FC Oss voor VVV en maakte sindsdien in 134 officiële wedstrijden zijn opwachting voor de nummer dertien van de Eredivisie. Hij scoorde daarin 37 keer. De aanvaller werd in 2017 met de Venlonaren kampioen van de Jupiler League.

De Eredivisie-clubs kunnen zich al richten op volgend seizoen omdat het huidige seizoen is gestaakt vanwege de uitbraak van het coronavirus. De nieuwe competitie begint op zijn vroegst - waarschijnlijk zonder publiek - in september.