RB Leipzig heeft zondag voor de tweede keer dit seizoen weinig heel gelaten van FSV Mainz. De wedstrijd in een lege Opel Arena eindigde in 0-5. Eerder op de dag zette Schalke 04 een zwakke serie voort door met 0-3 van FC Augsburg te verliezen.

Leipzig won eerder dit seizoen thuis met 8-0 van Mainz en speelde de ploeg waar met Jeffrey Bruma, Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius drie Nederlanders in de basis stonden, opnieuw compleet zoek.

Binnen 23 minuten was het al 0-2 dankzij goals van Timo Werner en Yussuf Poulsen. Na rust scoorden Marcel Sabitzer en opnieuw Werner (twee keer) uit mooi uitgespeelde aanvallen en had Mainz het geluk dat Leipzig nog veel kansen liet liggen.

De zeer eenvoudige zege betekent dat Leipzig de derde plek in de Bundesliga weer overneemt van Bayer Leverkusen, dat zaterdag de topper van Borussa Mönchengladbach met 1-3 won. Mainz staat vijftiende, net boven de degradatiestreep.

Ook Jeffrey Bruma kon een afstraffing van Mainz niet voorkomen. (Foto: Pro Shots)

Opnieuw pijnlijke middag voor Schalke

Eerder op de dag won Schalke voor de negende keer op rij niet. Thuis tegen Augsburg was het na iets meer vijf minuten al 0-1 dankzij een prachtige vrije trap van Augsburg-middenvelder Eduard Löwen.

In de tweede helft straften invallers Noah-Joel Sarenren-Bazee en Sergio Córdova zwak verdedigen af, wat betekende dat Augsburg na zes zegeloze duels weer eens won en de druk op Schalke-trainer David Wagner verder toeneemt.

Schalke won voor het laatst op 17 januari, toen Borussia Mönchengladbach met 2-0 werd verslagen. De club uit Gelsenkirchen staat achtste in de Bundesliga, met een grote achterstand op de topclubs. Augsburg, waar Jeffrey Gouweleeuw zondag aan de kant bleef, is de nummer twaalf.

In de laatste wedstrijd van de 27e speelronde van de Bundesliga, die vorige week als eerste topcompetitie werd hervat, pakte 1. FC Köln op de valreep een punt tegen Fortuna Düsseldorf: 2-2. Jhon Cordoba maakte in blessuretijd de gelijkmaker, nadat Mark Uth eerder nog een penalty miste voor Köln. Bij alle wedstrijden gelden strikte coronamaatregelen en zijn de stadions leeg.

Ontreddering bij de spelers van Schalke 04 na wéér een wedstrijd zonder overwinning. (Foto: Pro Shots)

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Bundesliga