Renato Tapia vertrekt na 4,5 jaar bij Feyenoord. De 24-jarige middenvelder, die in 2017 kampioen werd met de Rotterdammers, krijgt geen nieuw contract in De Kuip. Willem II moet afscheid nemen van eerste keeper Timon Wellenreuther.

"Mijn verbintenis loopt op 30 juni af en Feyenoord heeft besloten mijn contract niet te verlengen. Daarom ben ik vanaf 1 juli transfervrij", zegt Tapia in een interview op Instagram met de Peruaanse journalist César Vivar.

De 53-voudig international van Peru kwam begin 2016 voor zo'n 2,4 miljoen euro over van FC Twente, maar hij wist nooit een vaste waarde te worden bij Feyenoord.

Tapia, die in 2019 een half jaar verhuurd werd aan Willem II, kwam in totaal tot 69 officiële wedstrijden voor Feyenoord. Daarin was hij goed voor twee goals.

In het afgelopen seizoen, dat in april definitief gestaakt werd vanwege het coronavirus, kwam de Zuid-Amerikaan tot 24 duels. Hij begon de jaargang als basisspeler onder Jaap Stam, maar na de komst van Dick Advocaat was Leroy Fer de vaste verdedigende middenvelder en verdween Tapia naar de bank.

Timon Wellenreuther neemt afscheid van Willem II. (Foto: Pro Shots)

Wellenreuther na drie jaar weg bij Willem II

Wellenreuther nam maandag via een bericht op Instagram afscheid van Willem II. "Na drie succesvolle jaren komt mijn periode in Tilburg in de zomer ten einde", schreef de 24-jarige Duitser, die een aflopend contract heeft.

"Ik heb besloten dat ik een volgende stap moet zetten in mijn carrière. Waar ik precies naartoe ga, kan ik nog niet vertellen."

Wellenreuter verruilde Schalke 04 in de zomer van 2017 voor Willem II. Hij is sinds het einde van het seizoen 2017/2018 de vaste eerste keeper van de Tilburgers.

De doelman beleefde zijn hoogtepunt vorig jaar in het toernooi om de TOTO KNVB Beker. Wellenreuter stopte in de strafschoppenserie van de halve finale tegen AZ liefst drie penalty's, waardoor Willem II zich plaatste voor de eindstrijd. Daarin was Ajax met 0-4 te sterk.