Oud-international Frits Flinkevleugel is vrijdag op tachtigjarige leeftijd overleden, meldt zijn voormalige club DWS zaterdag.

De geboren Amsterdammer (links op de foto) speelde in de jaren zestig elf keer voor Oranje. Hij was van 1964 tot en met 1967 de vaste rechtsachter van het Nederlands elftal. Wim Suurbier kreeg daarna de voorkeur boven Flinkevleugel.

De gedrongen verdediger maakte al op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van DWS, waarmee hij in 1964 kampioen van Nederland werd.

Flinkevleugel speelde ook voor FC Amsterdam, de club die ontstond na de fusie van DWS, Blauw-Wit en De Volewijckers, waarna hij in 1977 zijn loopbaan beëindigde. Hij runde tijdens en na zijn carrière een slijterij en sigarenzaak in Amsterdam.

'Wij condoleren zijn familie'

DWS is verdrietig over het overlijden van Flinkevleugel. "Wij condoleren zijn familie, vrienden en naasten en wensen hen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies", meldt de Amsterdamse amateurclub op de website.

Flinkevleugel is de tweede prominente oud-DWS'er die dit jaar overleed. In januari stierf zijn oud-ploeggenoot Rob Rensenbrink op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van de spierziekte PSMA.