PEC Zwolle gaat na dit seizoen niet verder met Lennart Thy. Het aflopende contract van de Duitse spits is maandag formeel opgezegd en wordt niet verlengd. AZ heeft de aflopende verbintenis met Ron Vlaar opgezegd, maar is nog in gesprek met de 32-voudig international.

De 28-jarige Thy is niet de enige die transfervrij vertrekt bij PEC. Ook middenvelders Rick Dekker en Jarni Koorman en aanvaller Stanley Elbers krijgen geen nieuwe verbintenis. Verdediger Thomas Lam tekende voor een jaar bij.

Thy tekende in januari 2019 bij PEC, dat hem transfervrij overnam van het Turkse Erzurumspor. In Zwolle kwam de oud-speler van VVV-Venlo tot zeventien doelpunten in 43 officiële wedstrijden.

PEC praat nog met aanvoerder Bram van Polen, waarbij contractverlenging de intentie is. De 34-jarige verdediger speelt al sinds de zomer van 2007 in Zwolle en is na ADO Den Haag-doelman Robert Zwinkels de meest clubtrouwe Eredivisie-speler.

AZ en Vlaar mogelijk ook met elkaar verder

De één jaar oudere Vlaar en AZ zijn eveneens nog in gesprek. De verdediger, die dit seizoen veel wedstrijden miste vanwege blessures, is bezig aan zijn tweede periode in Alkmaar en speelde in totaal 134 officiële duels voor AZ.

Eredivisie-clubs zijn in deze periode verplicht om aflopende contracten formeel op te zeggen. Dat hoeft niet te betekenen dat de samenwerking met een speler ten einde is, al is dat in het geval van onder anderen Thy dus wel zo.

Eerder op maandag kwamen ook Willem II, sc Heerenveen, FC Groningen en VVV-Venlo met nieuws over contracten. Bij Willem II tekende Damil Dankerlui bij tot medio 2021.

Maandag formeel opgezegde contracten

  • AZ: Ron Vlaar, Justin Bakker, Joerie Church, Mauro Savastano, Vincent Regeling, Robin Lathouwers
  • PEC Zwolle: Lennart Thy, Rick Dekker, Jarni Koorman, Stanley Elbers
  • Willem II: James McGarry, Georgios Strezos
  • sc Heerenveen: Warner Hahn, Filip Bednarek, Trevor Doornbusch, Daniel Høegh, Ricardo van Rhijn
  • FC Groningen: Marco van Duin, Tapmahoe Sopacua
  • VVV-Venlo: Roel Janssen, Christian Kum, Peter van Ooijen, Johnatan Opoku, Nils Röseler