Voormalig Vitesse-voorzitter Kees Bakker is woensdag overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Hij werd 76 jaar.

Bakker werkte sinds 2003 in verschillende functies voor Vitesse en werd in 2016 tot erelid benoemd door de Arnhemse club. Hij was in drie korte periodes (december 2003-januari 2004, oktober 2008-december 2009 en mei 2016-januari 2017) voorzitter van Vitesse.

"We herinneren Kees als een uiterst kundig en betrokken Vitessenaar", schrijft Vitesse donderdag op zijn website. "Kees vierde successen met Vitesse, maar moest ook de nodige keren voor de club in de bres springen. Kees deed dat op zijn manier: bedaard, rechtlijnig, doordacht, het liefst op de achtergrond en met het hart op de juiste plek."

Bakker werkte ook jarenlang voor de politie, waarvoor hij korpschef in de regio Gelderland-Midden en onderdeel van de korpsleiding in Rotterdam-Rijnmond was.

Hoewel Bakker al geruime tijd ziek was, bleef hij wedstrijden van Vitesse bezoeken. Twee weken geleden was hij nog aanwezig bij Vitesse-FC Twente (1-0).

Toen Bakker onlangs besmet raakte met het COVID-19-virus, kon zijn lichaam die klap niet meer te boven komen. Hij laat een vrouw, kinderen en kleinkinderen na.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in de sportwereld in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een ge├»nfecteerde persoon besmet gemiddeld twee ├á drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste pati├źnten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespati├źnten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.