Ook een speler van Atalanta is dinsdag positief getest op het coronavirus. Bij de 27-jarige Italiaanse reservedoelman Marco Sportiello is het virus vastgesteld.

Meld je aan Wil je elke avond een update van het laatste coronanieuws ontvangen?

Atalanta laat weten dat Sportiello op dit moment geen symptomen vertoont. Hij moet wel zoals de voorzorgsmaatregelen voorschrijven veertien dagen in thuisisolatie.

De spelers van Atalanta, onder wie Marten de Roon en Hans Hateboer, laten zich al tijden niet buiten zien omdat Bergamo in Italië de provincie is met de meeste bevestigde besmettingen (6.728).

Sportiello is al de vijftiende speler die is gediagnosticeerd met het coronavirus. Eerder gold dat al voor onder meer het Juventus-trio Paulo Dybala, Blaise Matuidi en Daniele Rugani.

Atalanta-Valencia rampzalig voor verspreiding

Volgens diverse artsen in Italië was het Champions League-duel van vorige maand tussen Atalanta en Valencia (4-1) in Milaan een van de grootste veroorzakers van het hoge aantal besmettingen.

Valencia maakte vorige week bekend dat sinds de trip naar Italië ruim een derde van de spelersgroep en begeleidingsstaf positief is getest op het COVID-19-virus.

Alle Europese topcompetities liggen ondertussen stil vanwege het coronavirus. De Serie A gaat op zijn vroegst op 3 april verder en La Liga pas als er "geen enkel gezondheidsrisico meer is".

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in de sportwereld in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.