KV Mechelen en Michael Verrips hebben maanden na het vertrek van de Nederlandse doelman naar Premier League-club Sheffield United eindelijk een akkoord bereikt over de transfer.

"De twee partijen zijn erin geslaagd om een gemeenschappelijke basis te vinden en hebben het geschil tussen hen definitief en volledig beëindigd", meldt KV Mechelen op de site van de club.

De 23-jarige Verrips zegde in juli eenzijdig zijn contract bij Mechelen op. Hij stelde dat hij in zijn recht stond vanwege de misstanden bij de Belgische club, die vorig seizoen schuldig werd bevonden aan matchfixing.

Mechelen was het daar niet mee eens en eiste een transfersom toen de oud-doelman van Sparta Rotterdam en MVV Maastricht begin augustus werd gepresenteerd bij Sheffield United. De arbeidsrechtbank en wereldvoetbalbond FIFA werden ingeschakeld om het geschil op te lossen.

Volgens Belgische media zal Sheffield United nu toch een transfersom betalen voor Verrips.

De reservekeeper van Sheffield United speelde dit seizoen één wedstrijd voor de verrassende nummer zeven van de Premier League. Hij viel in januari aan het einde van de eerste helft geblesseerd uit in een FA Cup-duel.