De KNVB gaat op zoek naar een nieuwe datum voor de finale tussen Feyenoord en FC Utrecht in het TOTO KNVB Bekertoernooi. De bond beraadt zich nog op de hervatting van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

Meld je aan Wil je elke avond een update van het laatste coronanieuws ontvangen?

De eindstrijd van de KNVB-beker stond op 19 april gepland. Omdat alle clubs tot en met 6 april niet mogen trainen, acht de KNVB de voorbereidingstijd voor Feyenoord en FC Utrecht te kort.

Bijna alle Europese competities zijn door het coronavirus voor de komende weken stilgelegd.

De laatste speelronde van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stond voor respectievelijk 10 mei en 1 mei geprogrammeerd, maar de KNVB krijgt door het besluit van de UEFA om het EK een jaar uit te stellen tot 30 juni de tijd om de competities af te maken.

Gudde blij met verlenging van clubseizoen

Algemeen directeur Eric Gudde van de KNVB is blij met de verlenging van het clubseizoen. "De startdatum van EURO2020 was één van de puzzelstukjes bij het vaststellen van de nieuwe speelschema’s", zegt hij dinsdag in een persbericht.

"In samenwerking met de ECV en CED werken we aan mogelijke scenario’s, waarbij we uiteraard afhankelijk blijven van de omstandigheden. We hopen binnenkort meer over de verschillende scenario’s te kunnen melden."

Dinsdag werd eveneens bekend dat naast het EK ook de Copa América met een jaar is uitgesteld tot de zomer van 2021.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.