Javier Tebas, de baas van de Spaanse La Liga, heeft er ondanks het coronavirus nog steeds alle vertrouwen in dat de voetbalcompetities tot een goed einde kunnen worden gebracht.

Meld je aan Wil je elke avond een update van het laatste coronanieuws ontvangen?

"Ik ben ervan overtuigd dat we het seizoen kunnen afmaken", zei Tebas tegen het Spaanse radiostation Cadena COPE. "We werken met de andere competities om dit voor elkaar te krijgen."

La Liga ligt stil tot in ieder geval begin april, net als bijna alle Europese competities. Dinsdag organiseert de UEFA een topoverleg met nationale bonden, clubs, competities en de spelersvakbond over de gevolgen van het COVID-19-virus.

Tijdens die videoconferentie zal er ook gesproken worden over mogelijk uitstel van het EK van komende zomer (12 juni-12 juli). Dat zou voor ruimte kunnen zorgen om de nationale competities uit te spelen.

"Ik heb al contact gehad met Italië en Duitsland", aldus Tebas. "We wachten nu eerst af wat er dinsdag besloten wordt, daarna zullen we beslissingen gaan nemen. Als het EK niet wordt uitgesteld, hebben we wel een serieus probleem."

Tebas benadrukte dat gezondheid het belangrijkst is. "Maar het is een feit dat er een flinke financiële klap zal zijn als we de competities niet kunnen afmaken. Dat geldt voor alle Europese clubs, niet alleen voor de kleine."

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in de sportwereld in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.