De UEFA heeft woensdag de Europa League-duels Sevilla-AS Roma en Internazionale-Getafe definitief afgelast. Het was al zeer twijfelachtig dat die duels donderdag gespeeld konden worden, omdat AS Roma geen toestemming kreeg om in Spanje te landen en Getafe weigerde af te reizen naar Milaan vanwege de uitbraak van het coronavirus in Italië.

Meld je aan Wil je elke avond een update van het laatste coronanieuws ontvangen?

Beide ontmoetingen tussen een Italiaanse en Spaanse club zijn volgens de Europese voetbalbond afgelast vanwege de reisbeperkingen in heel Italië. Die houden in dat reizen van en naar het land slechts zeer beperkt wordt toegestaan. Na China is Italië het land met de meeste besmettingen wereldwijd. Op dit moment hebben ruim 8.500 mensen in Italië het COVID-19-virus onder de leden.

Een nieuwe datum voor de duels is nog niet gevonden. De wedstrijd tussen het Sevilla van Luuk de Jong en het AS Roma van Justin Kluivert zou vanwege de uitbraak van het coronavirus sowieso achter gesloten deuren gespeeld worden.

Eerder kondigde Getafe al aan niet naar Milaan af te willen reizen voor de ontmoeting met Internazionale in de Europa League vanwege het besmettingsgevaar in Italië. Getafe-voorzitter Ángel Torres liet weten geen enkel risico te willen nemen met de gezondheid van zijn spelers.

Italië besloot maandagavond alle sportwedstrijden in het land tot begin april op te schorten, maar de regering heeft logischerwijs geen bevoegdheid over internationale toernooien, zoals de Champions League en de Europa League. De UEFA is nog niet overgegaan tot een algehele afgelasting van alle Europese duels.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.