Teun Koopmeiners heeft gemengde gevoelens bij de 4-0-zege die hij zaterdag met AZ op ADO Den Haag boekte. De Alkmaarders wonnen simpel en legden de druk bij concurrent Ajax, maar de aanvoerder was niet helemaal tevreden over het spel.

"We hadden goede aanvallen, maar waren ook onwijs slordig, vooral in het begin. En in de tweede helft hadden we het leven veel sneller uit ADO moeten halen", aldus Koopmeiners, die twee keer scoorde, bij FOX Sports.

"Die slordigheid is het enige wat we onszelf kunnen verwijten. We zijn kritisch en dat moeten we blijven. De nonchalance mag er niet in sluipen. We moeten scherp blijven, dat hebben we in de rust ook tegen elkaar gezegd."

Koopmeiners, die dit seizoen al op elf Eredivisie-doelpunten staat, was desondanks blij om te zien dat AZ de 0-2-overwinning op Ajax van vorige week een goed vervolg gaf tegen ADO.

"Het is goed dat we de draad hebben opgepakt en hier met 4-0 winnen", zei hij. "We kunnen er niet omheen dat we meedoen om de titel, maar er zijn nog 27 punten te verdelen en dat zijn er een hoop."

Slot: 'Hebben weinig weggegeven'

AZ-coach Arne Slot was het met zijn aanvoerder eens. "We waren inderdaad slordig en hadden het onszelf makkelijker kunnen maken door de bal minder snel te verliezen", vertelde hij.

"Maar we hebben weinig weggegeven. Het was niet onze spectaculairste wedstrijd, maar als je tegenstander massaal op eigen helft staat, is het goed als je er vier keer doorheen speelt."

Koploper Ajax won later op de avond met 1-3 van sc Heerenveen, wat betekent dat AZ op doelsaldo tweede blijft in de Eredivisie.

Speel mee met het gratis Eredivisiespel en voorspel alle uitslagen van deze speelronde. Voor de appgebruikers: tik hier.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie