Antony moet de voorbereiding van Ajax op het nieuwe seizoen laten schieten. De twintigjarige aanvaller is door bondscoach André Jardine opgenomen in de olympische selectie van Brazilië.

Antony is een van de vijf aanvallers in de 23-koppige selectie. De linkspoot, die komende zomer de overstap maakt van São Paulo naar Ajax, heeft voorin concurrentie van Vinícius Júnior, Paulinho, Matheus Cunha en Gabriel Martinelli.

Naast de vijf aanvallers maken onder anderen Real Madrid-middenvelder Reinier, Lazio-verdediger Luiz Felipe en AC Milan-middenvelder Lucas Paqueta deel uit van de groep.

Het voetbaltoernooi bij Olympische Spelen begint op 23 juli. De finale staat voor 8 augustus op het programma. Mocht Brazilië de eindstrijd halen, dan sluit Antony pas aan als het seizoen voor Ajax al is begonnen.

Mochten de Amsterdammers de voorrondes van de Champions League spelen, dan moet Antony die aan zich voorbij laten gaan. Wel is hij op tijd terug voor het volgende Eredivisie-seizoen, dat op 15 augustus van start gaat.

Antony werd vorige maand voor vijf jaar vastgelegd door Ajax. Met een vaste transfersom van 15,75 miljoen euro is hij de op twee na duurste Eredivisie-speler aller tijden.

Brazilië weet nog niet welke landen de tegenstanders zijn in Tokio. De loting voor de groepsfase wordt op 20 april verricht in de Japanse hoofdstad.