Drie spelers van de Deense profclub Lyngby zijn in quarantaine geplaatst. Zij hebben recentelijk contact gehad met oud-international Thomas Kahlenberg, bij wie het coronavirus is vastgesteld.

De 36-jarige Kahlenberg zou het COVID-19-virus hebben opgelopen tijdens een trip naar Amsterdam. Hij woonde zondag nog een wedstrijd bij tussen Brøndby en Lyngby, waarna hij ziekteverschijnselen begon te vertonen.

De Deen is in quarantaine geplaatst. De oud-speler van onder meer VfL Wolfsburg en Auxerre maakt het volgens Brøndby goed. Die ploeg heeft zelf laten weten dat dertien personen de komende periode thuis moeten blijven.

Volgens Lyngby hebben drie spelers de oud-international dat weekend ontmoet. Het gaat om Martin Ornskov, Kasper Jorgensen and Patrick da Silva. Zij zijn door de clubleiding naar huis gestuurd en mogen voorlopig met niemand contact hebben.

Brøndby heeft fans die direct fysiek contact met Kahlenberg hebben gehad, opgeroepen zich te melden bij de club. De gezondheidsinstanties kunnen die personen dan checken.

Kahlenberg kwam in zijn loopbaan 47 keer uit voor Denemarken. Hij speelde op het WK van 2010 nog mee in het groepsduel met Oranje.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.