VfL Wolfsburg heeft zondag mede dankzij een doelpunt van Wout Weghorst een punt over gehouden aan het uitduel met Union Berlin: 2-2. De wedstrijd werd vlak voor rust stilgelegd, vanwege beledigende spandoeken aan het adres van Hoffenheim-eigenaar Dietmar Hopp.

Het was al de tweede dag op rij dat er een wedstrijd in de Bundesliga om die reden werd stilgelegd. Zaterdag maakten fans van Bayern München zich schuldig aan belediging van de zakenman tijdens het uitduel met Hoffenheim (0-6).

De fans van Union Berlin toonden een spandoek waarop Hopp voor onder meer hoerenzoon werd uitgemaakt. De 79-jarige miljardair is vaker mikpunt van kwetsende en beledigende spreekkoren. Fans van andere clubs zijn onder meer niet blij dat hij als enige persoon de macht heeft over een club.

Het incident gebeurde vlak na de openingstreffer van Sebastian Andersson, die de thuisploeg daarmee op voorsprong had gezet. Het duel werd bijna een kwartier stilgelegd, waarna er in tegenstelling tot zaterdag bij Hoffenheim-Bayern wel werd doorgevoetbald.

Berlin nam na klein een uur spelen zelfs een 2-0-voorsprong via Marvin Friedrich, waarna Yannick Gerhardt de spanning terugbracht. Negen minuten voor tijd bezorgde Weghorst de gasten met de 2-2 een punt.

Bosz pakt met Leverkusen punt bij Leipzig

De topper tussen RB Leipzig en het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz leverde geen winnaar op (1-1), waardoor Bayern nu drie punten voorsprong heeft op Leipzig.

De doelpunten in de Red Bull Arena vielen kort na elkaar. Leon Bailey opende in de 29e minuut de score namens Leverkusen, waarna Patrik Schick snel gelijkmaakte.

Leverkusen had bij een zege op gelijke hoogte kunnen komen met Borussia Mönchengladbach, maar moet zich nu tevredenstellen met plek vijf. Wolfsburg verzuimde door het gelijkspel de zesde plaats over te nemen van Schalke 04, terwijl Berlin drie plekken lager staat. Het verschil tussen de clubs is vijf punten.

Leipzig staat nu drie punten achter op koploper Bayern München. (Foto: Pro Shots)

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Bundesliga