De topper Juventus-Internazionale in de Serie A gaat zondag niet door. De Italiaanse voetbalbond heeft het veelbesproken duel zaterdag naar 13 mei verplaatst vanwege het coronavirus.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het duel tussen de koploper uit Turijn en de Milanese nummer drie van de ranglijst zou uit vrees voor het besmettelijke virus in eerste instantie zonder publiek gespeeld worden, maar dat zag vooral Juventus niet zitten. Daarop werd besloten het duel te verplaatsen naar 13 mei.

Naast Juventus-Inter worden ook Udinese-Fiorentina, AC Milan-Genoa, Parma-SPAL en Sassuolo-Brescia verplaatst naar 13 mei. Ook die duels zouden eerst zondag achter gesloten deuren afgewerkt worden.

Door de verschuivingen verandert ook de datum voor de finale van de Coppa Italia. De strijd om de Italiaanse beker vindt nu plaats op 20 mei, een week later dan gepland.

De Italiaanse voetbalbond spreekt in een persbericht van een "buitengewone noodsituatie" en zegt dat de "algemene gezondheid en openbare veiligheid" zwaarder wegen dan de sportieve belangen.

Bekijk het programma en de stand in de Serie A