PSV en Bayern München hebben vrijdag maatregelen aangekondigd tegen het coronavirus. Beide clubs willen dat de spelers geen enkel risico nemen met het COVID-19-virus.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

De spelers van PSV mogen voorlopig geen handen meer schudden. Volgens Wart van Zoest, de clubarts van PSV, is de maatregel tegen het virus noodzakelijk. "Het is niet uit onbeleefdheid, maar om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken."

"We proberen ze zo goed mogelijk voor te lichten en we nemen preventieve maatregelen. Spelers zijn mensen die intensief sporten, op het randje leven en dus vatbaarder zijn voor ziektes", aldus Van Zoest tegen Omroep Brabant.

Ook Bayern München heeft maatregelen getroffen tegen het virus. De spelers van de Duitse club mogen voorlopig geen handtekeningen uitdelen. Ook op de foto gaan of selfies maken met fans wordt afgeraden door de clubarts.

De Bundesliga-club neemt de maatregelen op basis van bevindingen van het Robert Koch Institute, het Duitse onderzoeksinstituut dat verantwoordelijk is voor ziektebestrijding. "We vragen alle fans tijdens trainingen en wedstrijden om begrip voor de situatie", meldt Bayern op de site.