AZ begint donderdag met Fredrik Midtsjø in de basis aan de return op bezoek bij LASK in de tweede ronde van de Europa League. De middenvelder keert terug van een schorsing.

Midtsjø vervangt Haakon Evjen, die vorige week in de heenwedstrijd in eigen huis tegen LASK (1-1) aan de aftrap stond, maar dit keer genoegen moet nemen met een plek op de bank.

Trainer Arne Slot kiest verder voor dezelfde namen als vorige week. Ramon Leeuwin vormt samen met Teun Koopmeiners het centrale verdedigingsduo en Jordy Clasie fungeert als middenvelder.

AZ kent de nodige personele problemen achterin. Zowel Ron Vlaar, Stijn Wuytens als Pantelis Hatzidiakos ontbreekt al een tijdje vanwege blessureleed, waardoor Slot telkens moet puzzelen.

AZ speelt zondag topper tegen Ajax

AZ en LASK speelden vorige week met 1-1 gelijk door doelpunten van Marko Raguz (0-1) en Koopmeiners (1-1, strafschop in de blessuretijd van de tweede helft).

De Alkmaarders spelen zondag de Eredivisie-topper bij Ajax. De Amsterdammers komen donderdag ook in eigen huis in actie tegen Getafe en moeten dan een 2-0-achterstand goedmaken.

De tweede wedstrijd tussen LASK en AZ start donderdag om 18.55 uur in het Linzer Stadion en staat onder leiding van de Servische scheidsrechter Srdjan Jovanovic.

Opstelling LASK: Schlager; Wiesinger, Trauner, Filipovic; Rantfl, Holland, Michorl, Renner; Goiginger, Raguz, Frieser.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Leeuwin, Koopmeiners, Wijndal; Midtsjø, Clasie, De Wit; Stengs, Boadu, Idrissi.

Bekijk het programma en de uitslagen in de Europa League