Er heeft zich vrijdag tijdens het duel tussen Bayern München en SC Paderborn 07 (3-2) een schokkende gebeurtenis voorgedaan. Het veertien maanden oude nichtje van Paderborn-speler Streli Mamba werd op de tribunes in de Allianz Arena onwel en overleed.

Het meisje werd ter plekke gereanimeerd en vervolgens afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, maar haar dood kon niet voorkomen worden door de hulpdiensten.

Mamba had een basisplaats tegen Bayern München en werd in de 53e minuut gewisseld. Het is niet bekend in welke minuut het voorval plaatsvond met het nichtje van de aanvaller.

"De hele club is diep geschokt en betuigt zijn diepste medeleven aan de familie. We vragen om de privacy van hen en de speler te respecteren en zullen geen commentaar geven op dit incident", valt er te lezen op de site van Paderborn.

Bayern ontsnapte aan puntenverlies tegen Paderborn. De thuisclub verspeelde tot twee keer toe een voorsprong en maakte via Robert Lewandowski pas in de 88e minuut de winnende 3-2.

'Der Rekordmeister' gaat aan kop in de Bundesliga met één punt voorsprong op RB Leipzig. Paderborn is de hekkensluiter met vier punten achterstand op nummer zestien Fortuna Düsseldorf.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Bundesliga