Mike te Wierik speelt vanaf volgend seizoen voor het Derby County van manager Phillip Cocu. De 27-jarige verdediger komt transfervrij over van FC Groningen, waarvan hij aanvoerder is. Willem II heeft Leeroy Owusu van De Graafschap vastgelegd.

Te Wierik tekent een contract tot medio 2023 bij Derby County, zo meldt de huidige nummer dertien van het Championship (het tweede niveau in Engeland) op zijn site.

"Ik ken Mike goed en weet zeker dat hij zal passen bij onze speelstijl", zegt Cocu. "Hij heeft bij Groningen laten zien dat hij een een goede verdediger en leider is."

Te Wierik debuteerde in 2010 namens Heracles Almelo in het betaalde voetbal. In de zomer van 2017 vertrok hij transfervrij naar FC Groningen, waarvoor hij op 91 wedstrijden en twee goals staat.

Eerder deze week werd al bekend dat de Groningers Django Warmerdam in de zomer zullen kwijtraken. De linksback gaat transfervrij naar FC Utrecht.

Willem II strikt vleugelverdediger Owusu

Bijna tegelijkertijd met het nieuws over Te Wierik maakte Willem II bekend dat Owusu is aangetrokken. De rechtsback komt komende zomer over van De Graafschap en tekent voor drie jaar in Tilburg.

De 23-jarige Owusu doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde namens Jong Ajax twee jaar in de Keuken Kampioen Divisie. Via Excelsior en Almere City kwam hij in de zomer van 2018 terecht bij De Graafschap, waar hij een goede indruk maakt.

Willem II, de verrassende nummer vier van de Eredivisie, strikte voor volgend seizoen eerder al de Ghanese Duitsers Kwasi Wriedt en Derrick Köhn. De spits en de linksback komen over van het tweede elftal van Bayern München.