Brescia heeft trainer Eugenio Corini woensdag voor de tweede keer in drie maanden tijd ontslagen. De degradatiekandidaat in de Serie A stelde met Diego López enkele uren later al een opvolger aan.

De 49-jarige Corini werd begin november na ruim een jaar op straat gezet, maar keerde een maand later weer terug bij de club van spits Mario Balotelli. Zijn opvolger Fabio Grosso werd namelijk al na drie wedstrijden ontslagen.

Corini begon zijn tweede periode als Brescia-coach nog goed met twee overwinningen, maar daarna ging het minder. Er werden nog slechts twee punten gepakt in zeven duels, wat de coach zijn baan kostte.

Opvolger López trainde eerder de Italiaanse clubs Cagliari, Bologna en Palermo. De 45-jarige Uruguayaan was het laatst actief bij Peñarol in zijn vaderland.

Brescia, waar de flamboyante Balotelli dit seizoen vooral het nieuws haalde omdat hij bij fans van de tegenstander meermaals het slachtoffer was van racisme, moet vrezen dat het verblijf in de Serie A tot één seizoen beperkt blijft.

De club uit Noord-Italië staat met vijftien punten uit 22 wedstrijden voorlaatste in de Serie A, al is er nog wel perspectief om hoger te eindigen. De onderste drie ploegen degraderen

Stand onder in Serie A

  • 16. Sampdoria 22-20 (22-37)
  • 17. Lecce 22-19 (27-42)
  • 18. Genoa 22-16 (23-43)
  • 19. Brescia 22-15 (20-41)
  • 20. SPAL 22-15 (16-38)

Bekijk het programma en de volledige stand in de Serie A