De coach en spelers van Liverpool onder 23 verheugen zich er enorm op dat ze het dinsdag tegen Shrewsbury Town op mogen nemen in de FA Cup. De ploeg vervangt op Anfield het 'grote' Liverpool.

Het Liverpool van manager Jürgen Klopp verschijnt vanwege het overvolle speelschema niet aan de aftrap. 'The Reds' zijn veroordeeld tot een replay, omdat het heenduel met het kleine Shrewsbury ruim een week geleden in 2-2 eindigde.

"Ik had niet verwacht dat ik deze kans ooit zou krijgen, laat staan twee keer", aldus Liverpool onder 23-trainer Neil Critchley, die met zijn jonge ploeg de hoofdmacht van Liverpool al verving in de kwartfinales van de League Cup tegen Aston Villa (5-0-verlies).

"Ik kijk echt heel erg uit naar deze speciale avond. De jonge spelers krijgen een unieke kans. Klopp geeft mij en mijn staf ontzettend veel vertrouwen. Ik kan altijd bij hem terecht en hij staat ook volledig achter mijn spelers."

Neil Critchley mocht met zijn ploeg het 'grote' Liverpool eerder dit seizoen al vervangen tegen Aston Villa in de League Cup. (Foto: Pro Shots)

Critchley weerlegt kritiek

Het opstellen van een jeugdploeg leidde tot woede bij Shrewsbury, dat uitkomt op het derde Engelse niveau. De club voelt zich niet serieus genomen en vindt het een gebrek aan respect richting de FA Cup.

Critchley ziet dat anders. "Er wordt in dit land altijd gezegd dat jonge spelers geen kans krijgen. Nou, morgen krijgen ze die kans wél en eerder dit seizoen hebben ze die ook al gehad."

De wedstrijd tussen Liverpool en Shrewsbury in de vierde ronde van de FA Cup begint dinsdag om 20.45 uur. Het eerste elftal van Liverpool is hard op weg naar de eerste landstitel sinds 1990 en gaat zaterdag op bezoek bij Norwich City.

Bekijk de stand en het programma in de Premier League